onsdag 5. juni 2013

Velkommen til min blogg om livet med stomi !

Hei !

Å lage blogg om det å leve med stomi er noe jeg lenge har hatt lyst til, og tenkt på.
Jeg husker selv da jeg fikk sykdommen Morbus Chron, at jeg var veldig nysgjerrig på hvordan andre med denne sykdommen levde.  På sykehuset ser man mange skjebner, og kan lett bli skremt og deprimert. 

Jeg fikk sykdommen da min yngste sønn var 3-4 mndr gammel.  Symptomene var blodig diare, men jeg tenkte at dette sikkert bare var hemoroider etter fødselen.  Etter hvert tiltok dette veldig, og jeg ble veldig syk.  Ettersom jeg ammet, fikk jeg ha med meg babyen på sykehuset.
Jeg fikk medisiner og ble bedre, men dette varte bare kort tid før jeg ble syk igjen.  Denne gangen mer alvorlig.  Det ble et nytt sykehusopphold, denne gang i 3 uker.  Ikke bare bare med en baby hjemme + en på 4 år.  Det ble en tøff periode for hele familien.  Etter å ha ligget så lenge til sengs måtte jeg trene meg opp helt fra starten av med å gå i prekestol korte turer.

Da jeg kom hjem var jeg for svak til å løfte babyen opp på stellebordet, så han måtte jeg stelle på gulvet.  Jeg klarte heller ikke å gå i trapper, så her var det bare å begynne å rene i det små.  Jeg var den gangen 30 år, men husker godt at jeg heller følte meg som 80 .....

Men for å avslutte mitt første innlegg, så kom formen seg ganske fort etter hvert som jeg startet å gjøre dagligdagse ting samt å få i meg næring som kroppen klarte å ta til seg.  Det var sommer og sol, og jeg kunne kose meg hjemme med familien min, og komme meg til hektene.  Jeg gikk nå inn i en god sykdomsperiode.